Werking KDV

In ons kinderdagverblijf werken we met 11 horizontale leefgroepen. Aan het hoofd van iedere leefgroep staat (staan) er 1 vaste kindbegeleid(st)er of 2 deeltijdse kindbegeleid(st)ers. Er is geen doorschuifsysteem: de vaste kindbegeleid(st)er(s) blijft (blijven) bij de eigen leefgroep; tenzij bij overmacht.

Bij de horizontale leefgroepen is het leeftijdsverschil maximaal 5 maanden tussen het oudste en het jongste kind en gebeurt de groepssamenstelling ruim op voorhand aan de hand van de voorziene geboortedatum. De hechtingsrelatie wordt gestimuleerd doordat het kind ongeveer twee jaar aan één stuk dezelfde leefgroep heeft. Zo is er zeker een vertrouwensvolle band tussen de kindbegeleid(s)er(s), de ouders en het kind.

Per leefgroep wordt het aantal kinderen beperkt tot maximum 9. Het werken in kleine leefgroepen bevordert de gehechtheidsrelatie. De kinderen kunnen dagelijks op een vaste kindbegeleid(s)er en op een aantal vaste leeftijdsgenootjes terugvallen.

Afhankelijk van het uurrooster van de kindbegeleid(st)er kan uw kind vóór 9 uur en na 16 uur opgevangen worden in een andere leefgroep.

Met uitzondering van de verticale groep verhuist elke leefgroep een aantal keer van leefruimte. Dit omdat onze leefruimten ingericht zijn op basis van de specifieke behoeften per leeftijdsfase.

 

Er zijn vier leefruimtes ingericht voor de baby's. Deze leefruimtes bevinden zich op de eerste verdieping van ons kinderdagverblijf.

 

Er zijn vier leefruimtes ingericht voor onze beginnende stappertjes. Deze leefruimtes bevinden zich op het gelijkvloers.

 

Er zijn drie leefruimtes ingericht voor onze peuters. Eén leefruimte bevindt zich op het gelijkvloers, de andere twee leefruimtes bevinden zich op de tweede verdieping van ons kinderdagverblijf.